Massagetherapie

Helen via de huid is zo oud als de mensheid. De huid is ons grootste orgaan; het beschermt en omhult ons en vormt met het onderliggende bindweefsel een spiegel van al onze innerlijke processen: van gedachten tot gevoelens, van stofwisseling tot spierwerking. Onze huid vormt de grens van binnen- en buitenwereld met hierin de poorten van de zintuigen waarmee we de buitenwereld opnemen. Zonnestraling, warmte, aanraking neemt de huid direct op; huidvet en transpiratievocht worden door de huid uitgescheiden. Ben je te ‘open’ of te ‘gesloten’, ben je te warm of te koud, gevoelig of juist ongevoelig … Te hoge spanning op de ene plek; te laag op de andere. Door het beroeren van de huid, door massage brengen we in harmonie wat in disharmonie is, in balans wat uit balans is, in ontspanning wat te gespannen is. En dit in harmonie, in balans, in ontspanning brengen in de huid werkt door in de rest van ons lichaam, en in onze ziel: in de ademhaling die dieper wordt, in het hartritme dat tot rust komt, in de emoties die zachter worden, in de gedachten die minder op de voorgrond staan. Door de massage brengen we het lichaam in de opbouw en daarmee in de herstelfase.

Voor wie

Voor iedereen vanaf zestien jaar.

 • Wanneer de belasting groter is geworden dan de belastbaarheid
 • Bij burn–out
 • Slapeloosheid
 • Nek-, schouder- en rugklachten
 • Restless legs
 • Na psychisch of fysiek traumatische gebeurtenissen
 • Herstel na ziekte
 • Ter voorkoming van ziekte, zelfzorg
 • Bij oudersdomsklachten, stijfheid, pijn, eenzaamheid
 • Huidhonger, beter ‘ in je vel’ willen zitten
 • Als onderdeel van palliatieve zorg, wanneer genezing niet meer mogelijk is
 • Ter ondersteuning van een therapie bij een psycholoog
 • Bij zwangerschap en herstelperiode na de bevalling

Werkvormen

Shiatsu, waarin gekeken wordt naar blokkades in energiebanen, meridianen, verbonden met organen; aanspreken van het parasympathisch zenuwstelsel.

Ritmische massage ( Hauschka-Wegman ), een zacht ritmisch uitgevoerde balancerende vorm van massagetherapie, met gebruik van oliën op natuurlijke basis, voedend en beschermend. Orgaaninwrijvingen.

Massage bij kanker

Massage kan mensen met kanker, vanaf de eerste schrik, tijdens behandeling, in de fase van herstel, maar ook in de palliatief/terminale fase, veel brengen: ontspanning, meer energie, meer innerlijke ruimte en een betere nachtrust.
Lichte effleurages van de huid maken het hormoon oxytocine vrij, een hormoon wat een gevoel van veiligheid teweeg brengt.

Verwijzing

Je kunt via de huisarts bij me komen of direct een afspraak maken.
Na een telefonische kennismaking, waarin duidelijk wordt wat de hulpvraag is, maken we een afspraak voor een eerste massage. Daarna bepalen we samen wat nodig is aan vervolgafspraken. Een kuur bestaat uit zeven opeenvolgende wekelijkse massages. Warm ingepakt rusten na de massage hoort er vaak bij.

Tarieven en vergoeding

Het tarief is € 55.50 voor een massage van 75 minuten.
Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd.

Vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg, zijn er veel ziektekostenverzekeraars die mijn werk gedeeltelijk vergoeden. Neem contact met mij op voor nadere informatie.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Somatherapie (NVST) en geregistreerd therapeut bij zorgkoepel Register Beroepsbehoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Over Mirjam van Kan

Sinds 2013 heb ik een massagepraktijk in het Therapeuticum Lemminkäinen.
Tijdens mijn studie psychologie aan de RU Utrecht, werd ik geboeid door de psychosomatiek, de verbinding tussen psyche en lichaam. Niet alleen wilde ik met het hoofd bezig zijn maar voelen en ervaren wie je bent. Met name non-verbale communicatie sprak me erg aan. Ik werkte als docent bewegingsexspressie, oki yoga en volgde massagecursussen. Later werd ik moeder en nu ben ik ook grootmoeder.
Vanaf 2004 deed ik opleidingen op het gebied van massage en medisch inhoudelijke vakken. Zo werd ik manueel praktizijn bij de Dutch Body Academy, (www.dbaned.nl ), volgde ik cursussen Sportmassage, Tactiel Stimulering en behaalde het diploma Ritmische Massage aan de Magarethe Hauschkaschule in Bad Boll (D) (www.margarethe-hauschka-schule.com. Verder volg ik nascholingen op het gebied van medische vakken, innerlijke groei en bewustzijn, coaching en heling, oa bij Bart ten Berge.
Speciale cursussen volg ik bij het Instituut-voor-Massage-bij Kanker; tevens ben ik lid van het Netwerk Massage bij Kanker. www.massagebijkanker.nl

Contact

Praktijk voor massagetherapie Mirjam van Kan.
Telefoon: 06-18992610

Ik werk maandagochtend, woensdagmiddag en dinsdag de hele dag. Mocht u te ziek zijn of niet in staat zijn om te komen, dan dan kom ik bij u thuis.